Lenyo Bioregulációs terápia

Mindenki számára elérhetővé válik a bioregulációs terápia!

 Mi is ez?

A BRT, vagyis bioregulációs kezelés kulcsa az elektromágneses biokommunikációban rejlik. Másodpercenként sok ezer biokémiai reakció megy végbe a sejtjeink között, ezt pedig össze kell hangolni. Ez a szervezet telekommunikációs tevékenysége, ami hasonló egy nagyvállalat logisztikájához. Össze kell hangolni, hogy ki mit csinál és mikor. Ezt egy elektromágneses rendszer végzi a szervezetünkben. A biofizika azt kutatja, hogyan vagyunk képesek mindezt összehangolni.

A BRT kezelés a sejtek közötti kommunikációt, az információáramlást segíti. A sok stressz, a különböző negatív hatások és a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiánya miatt ez az információáramlás akadozik. A szervezetünk egyes beteg részei diszharmonikus rezgéseket adnak le. A bioregulációval ezekre a rezgésekre ellentétes hullámokat bocsájtunk ki, és a szervezet teljesítményét optimalizáljuk.

A BRT kezelés az immunrendszer sejtregenerációs képességét fokozza, visszaállítja a szervezet egyensúlyát. Azonban erre időt kell hagyni. Ha valamit 20-30 év helytelen életvitelével tönkretettünk, akkor időt kell hagynunk arra, hogy a szervezet normalizálja a saját működését.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését kérem keresen.

Üdvözlettel:

Endrődi Éva  20/334-7550

méregtelenítési terapeuta

Jó egészséget kíván a www.csillagfu.hu webáruház!

 

A pajzsmirígy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés olyan rejtett egészségügyi kockázat, amely nagyon gyakori, elsősorban nők illetve idősebb emberek körében, és amely sok nehezen definiálható tünetet okoz, különösen idősebb korban. Ezekről a tünetekről nem tudomást venni vagy nem foglalkozni velük veszélyes, mert a pajzsmirigy-alulműködés szoros összefüggést mutat sok, elsősorban időskori krónikus betegséggel, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések és a különböző anyagcserezavarok.

 

Rendszeresen észleli magán a következő tünetek valamelyikét?

 

  • Indokolatlan fáradtság
  • Depresszió vagy szorongás
  • Bőrszárazság
  • Fázékonyság
  • A gondolkodás illetve a memória zavarai
  • Indokolatlan súlynövekedés
  • Alacsony libidó

 

Miért fontos szerv a pajzsmirigy?

 

 

A pajzsmirigy olyan belső elválasztású mirigy, amely hormonokat termel olyan testfunkciók szabályozására, mint az energiatermelés célját szolgáló zsírégetés vagy a vér megfelelő lipidszintjének a fenntartása.

 

Az állandó stressz, az előrehaladott életkor és a nem megfelelő táplálkozás károsan befolyásolják a belső elválasztású mirigyek működését. Ha a pajzsmirigy alulműködik, akkor a pajzsmirigyhormonok termelődése lelassul, és anyagcserezavarok lépnek fel. Az ezzel járó klasszikus tünetek a túlzott fáradékonyság, a depresszió, a hízás és a hőmérséklettel nem indokolható fázás.

 


A normálistól eltérő pajzsmirigyműködés veszélyei

 

A kismértékű pajzsmirigy-alulműködés tünetei olyan gyakoriak és olyan kevéssé megfoghatók, hogy azokat a legtöbb orvos egyszerűen letudja azzal, hogy “korral járnak”

 

Az elhízást a metabolikus szindróma követi :megnövekedett derék körfogat, a vér magas triglicerid, alacsony HDL és magas glükóz szintje. Kimutatható, hogy már kis mértékű pajzsmirigy-alulműködés esetén a sejtek felszínén csökken a cukrot a sejtekbe szállító fehérje mennyisége.

 

 

 

 

 

 

 

A pajzsmirigyhormon termelésének fokozása természetes úton

Ha önnek olyan tünetei vannak, amelyek pajzsmirigy-alulműködésre utalnak, például fáradékony, száraz a bőre, betegesen fázékony, látszólag ok nélkül hízik vagy depressziós, akkor próbáljon fermentált koreai grinzing, ashwagandha vagy a guggul kivonatot szedni, illetve olyan vitaminokat és táplálék kiegészítőket fogyasztani, amelyek segítik a pajzsmirigy egészséges működését

 

 

Ashwagandha – indiai cserje a szervezet belső egyensúlyának a helyreállítására, a pajzsmirigy működésére gyakorolt jótékony hatása révén éri el. Alkalmazásával a vérük T4 hormon szintje az eredetihez képest akár 24% -kal is nőhet.

 

Guggul – indiai mirhafa nedvének természetes kivonata. A tudósok rájöttek, hogy a guggul javítja a pajzsmirigyműködést, mégpedig azáltal, hogy elősegíti a T4 hormon T3 -á alakulását az anyagcserezavarok gyógyításában használták, amelyek azonban gyakran a pajzsmirigy nem megfelelő működésére vezethetők vissza.35

 

Koreai ginzeng – az ashwagandhához hasonló adaptogén, olyan ginzenozidnak nevezett tulajdonságokkal bír, amely bizonyíthatóan javítja a pajzsmirigyműködést,csökkenti az rT3 termelődést

 

További pajzsmirigy serkentők

 

A hagyományos gyógynövények mellett, amilyen az ashwagandha, a guggul és a koreai ginzeng, van még további négy vegyület, amelyek kimutathatóan serkentik a pajzsmirigyműködést, illetve növelik a T4 és a T3 hormonok szintjét.

 

a jód , amely elengedhetetlenül szükséges a pajzsmirigyhormonok normális működéséhez

 

a tirozin nevű aminosav, amelyből a T3 és a T4 keletkezik jódatomok enzimek segítségével történő hozzáadása által

 

  • a B12 vitamin , amelyből gyakran nincs elég a pajzsmirigy rendellenességben szenvedő betegek szervezetében
  • az A vitamin , amely bizonyíthatóan javítja a vér TSH szintjét, részben azáltal, hogy növeli a T3 mennyiségét, helyreállítva ezzel a normális pajzsmirigy működést.51 A pajzsmirigy-alulműködés akadályozza a béta karotin A vitaminná alakulását.

Endrődi Éva 20/334-7550
méregtelenítési terapeuta

Jó egészséget kíván a www.csillagfu.hu webáru

Ezért fogyassz kalciumot!

Ezért fogyassz kalciumot!

Amikor a kalciumról beszélünk, legtöbbünknek a csontok egészsége jut eszébe, pedig ez az ásványi anyag csontrendszerünkön kívül még számos egyéb szervünk elengedhetetlen eleme.

A kalcium a következőkben támogatja szervezetünk működését! 

Szükséges a normál csontozat fenntartásához

Szükséges a normál  fogazat fenntartásához

Hozzájárul az idegrendszer  megfelelő működéséhez

Hozzájárul az izom normál működéséhez

Részt vesz a vérnyomás normál fenntartásában

A felnőtt emberi szervezet napi átlagos kalcium igénye jóval magasabb, mint az a mennyiség, amit táplálkozással lehetne fedezni.

A Coral+Calcimax rágótablettában lévő kalcium természetes forrásból, tengeri korallból származik. A korall-kalcium szerkezete eltér a normál kalcium-karbonátétól, ezért biológiai hozzáférhetősége és felszívódása jobb.

A Coral+ Calcimax tartalmaz még két fontos vitamint, a D3- és K1-vitaminokatmelyek feltétlenül szükségesek a kalcium optimális hasznosulásához.

http://www.csillagfu.hu/webaruhaz/termek/coral-calcimax-ragotabletta-90-db/

Jó egészséget kíván a www.csillagfu.hu  webáruház!

A vas nyomelem hiánya

Képtalálat a következőre: „Brokkoli cékla fotók”Képtalálat a következőre: „Brokkoli cékla fotók”Képtalálat a következőre: „Brokkoli cékla fotók”

A vas nyomelem hiánya

Tudta , hogy az európai népesség nagy része (és ez a nőkre különösen igaz) relatív vas-hiányban szenved?

Kíváncsi  a Vas 7 egészségre gyakorolt bizonyítottan jótékony hatására?

 

A vas hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez

A vas szerepet játszik a sejtosztódásban

A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt és hemoglobin képződéshez

A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához

A vas részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban

A vas hozzájárul az immunrendszer normál működéhez

Kíváncsi , hogy mennyi vasra van szüksége  és, hogy hogyan tudja azt a szervezetednek megadni?

Ön hogy áll  a vasbevitellel ?

A minimális napi vasszükségletünk:

Gyerekeknek 4 és 8 év között  10 mg

gyerekeknek 9 és 13 év között 8 mg

Nőknek 18 és 50 év között  18 mg

Terhes nőknek 27 mg

Szoptató anyukáknak 10 mg

Milyen élelmiszerekben találjuk meg vasat?

szardínia,marha,bárány,kacsamell,fehérbab,szójabab,vörösbab,tökmag, cékla, brokkoli….

 

Jó egészséget kíván a Csillagfű Webáruház! 

                                           www.csillagfu.hu

 

A Humiferr kapszula a vashiány pótlására és a nehézfémek kivezetésére….huminsavat, folsavat is tartalmaz!

http://www.csillagfu.hu/webaruhaz/termek/humiferr-kapszula-60-db/

Érszükület, visszeresedés, trombózis

Képtalálat a következőre: „visszeres lábak fotók”

Érszükület, visszeresedés, trombózis

 

A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okokra (pl. nem megfelelő táplálkozás, mozgáshiány) vezethető vissza, de egyes esetekben öröklött hajlam is közrejátszat a betegségek kialakulásában. 

A Flownorm kapszula fő hatóanyaga egy speciális szőlőmag kivonat, mely nagy mennyiségben tartalmaz ún. polifenolokat (rezveratrol). Másik hatóanyaga a gránátalma-kivonat, melyben egy erős antioxidáns hatású vegyület, az ellag-sav található. 

A termék tartalmaz még C-vitamint és E-vitamint.

A termékben található C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához, továbbá fokozza a vas felszívódását. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Rezveratrol.
A kardiológiában régóta ismert a „francia paradoxon” kifejezés. 

Mit jelent ez? A franciáknál jóval ritkábban fordulnak elő szívbetegségek, mint más európai országokban. A titok (egyik) nyitja a minden főétkezésnél asztalra kerülő vörösborban rejlik. Már napi egy pohár vörösbor is elég rezveratrolt juttat a szervezetbe, hogy kifejtse jótékony hatását. Sajnos ez csak a dél-európai borokra igaz, ugyanis a Magyarországon termelt vörösboroknak alacsony a rezveratrol tartalma /igen sokat kellene belőle meginni/. 

Ezért is fontos a rezveratrolt pótolni! 

De van a rezveratrolnak még két fontos hatása: az LDL-koleszterin (káros kolszeterin) szint csökkentésén keresztül az erek meszesedésének folyamatát csökkenti, valamint a vérlemezkék (thrombocyták) összetapadását gátolja, tehát véralvadásgátló /nem vérhígító!/ hatású. Ezáltal a trombózis-kockázatát csökkenti. 

Még egy fontos hatóanyag van a kapszulában: az ellag sav: mely évszázadok óta használatos a mediterrán gyógyászatban az érfalak rugalmasságának megőrzésére illetve helyreállítására, továbbá erős antioxidáns is.

Dr. Sánta János /Kardiológus-belgyógyász-sportorvos/

Jó egészséget kíván  a www.csillagfu.hu webáruház.

Hogyan aludjunk a nagy melegben?

Képtalálat a következőre: „Álmok fotó”

Hogyan aludjunk a nagy meleben?

Mindannyian tudjuk milyen az, forgolódni az ágyban, szenvedni, mert az izzadságunk gyakorlatilag hozzá ragasztott bennünket a lepedőhöz.

Kevesebb rosszabb dolog van, mint mikor ilyen meleg, fülledt körülmények között próbálsz meg elaludni, vagy csak simán pihenni egy kicsit.

Szóval a kérdés adott.
Hogyan hűtsük le a szobát vagy magunkat légkondicionáló nélkül?

 

Elsőre lehetetlennek tűnhet túlélni egy forró nyarat légkondicionáló nélkül, de valahogy a nagyszüleink is túlélték azokat a napokat, úgyhogy minden bizonnyal létezik néhány házi praktika.

Össze gyűjtöttünk néhány „csináld magad” módszert, amik segíthetnek a nagy nyári fülledt éjszakákon!

 1.       Válaszd a pamutot

Hagyd meg a szatén, selyem és poliészter ágyneműket a hidegebb napokra. A könnyű pamutból készült ágyneműk kiválóan szellőznek, ezáltal te könnyebben elviseled a nagy hőségben.

 2.       Hűtsd le a lepedődet

Dugd be a mélyhűtőbe a lepedődet néhány percre mielőtt aludni mennél. Egy jó tanács, helyezd a lepedőt műanyag zacskóba mielőtt a fagyóba tennéd, ha csak nem akarod, hogy átvegye a mama fagyasztott töltöttkáposztájának a szagát. Ez a módszer sajnos nem tart hidegen egész estére, de az elalvásig kitarthat.

 3.       Aludj úgy, mint egy Egyiptomi

Tehát az úgynevezett „Egyiptomi módszer” a következő, helyezd a lepedőt vagy vékony takarót hideg vízbe, majd csavard ki alaposan és kész is. Mielőtt az ágyra terítenéd azért érdemes törölközőkkel kiplakátolni az ágyat, hogy nehogy átázzon a matrac.

 4.       Az öreg trükk

Helyezz egy tálba annyi jeget, amennyit csak tudsz, majd tedd közvetlen a ventilátor elé. A ventilátor felkapja a hideglevegőt a jég felszínéről és már kész is a házi készítésű légkondi.

 5.       Hűtsd le a lábad

Az a tíz kicsi ujj a lábadon elég érzékeny a hőmérsékletre, mivel rengeteg idegvégződés található a lábfejen. Mielőtt aludni mennél és nincs kedved már hatodjára tusolni aznap, simán csak csapasd le hidegvízzel a lábad és máris jobban érzed majd magad.

Remélem, hogy a fenti néhány trükk segít majd elviselhetőbbé tenni a forró nyári éjszakákat!

Ne felejtsük el az ásványi anyagok pótlását a sok izzadás miatt és természetesen a sok folyadékot sem!

Komplett vitamin és ásványi anyag pótlására 10% kedvezménnyel most a Biyovit Gold  termékünk!

Jó egészséget kíván a www.csillagfu.hu

Képtalálat a következőre: „Álmok fotó”

5 fontos tudnivaló az L-Lizin-ről !

Liavit Lizin

Képtalálat a következőre: „Egészség fotók”

Tudja hogy miért szükséges a L-lizin aminosav növelt bevitele?

5 fontos tudnivaló az L-Lizin-ről !

1.Hiánya erőtlenséghez, enerváltsághoz, a koncentráló képesség elvesztéséhez, ingerlékenységhez, vérszegénységhez vezet.

2.Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a herpesz I és II (ajakherpesz, bárányhimlő, övsömör, stb.) megelőzésében és kezelésében is kifejezetten hatásos.

3.Nélkülözhetetlen néhány létfontosságú fehérje szintéziséhez, közreműködik a kalcium beépülésében és a nitrogénegyensúly fenntartásában. Ugyancsak lényeges hatása, hogy csökkenti a vérzsír (triglicerid) szintjét.

4.Hozzájárul a kollagén képződéséhez, így sportolóknak sérüléseik és miattuk végzett műtétek után rendkívül hasznos lehet.

5.Ráadásul a stressz, dohányzás illetve erős légszennyezettség miatt, valamint betegségek idején a szervezetnek nagyobb mennyiségre van szüksége.

Amit még nagyon fontos tudni:

· Esszenciális aminosav tehát a szervezet nem tudja előállítani (táplálékból kellene felvennünk) azonban elengedhetetlen a növekedéshez, a szövetek regenerálódásához, gyógyulásához, valamint ellenanyagok, hormonok és enzimek képződéséhez a gyermekek növekedéséhez, csontjaik fejlődéséhez.
· Ha egy esszenciális (szervezet nem tudja előállítani) aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi (19 db) aminosav beépülésének mértéke is. Ha étrendünkben kevés a lizin akkor a többi aminosav sem tud beépülni.
· Az élelmiszerek hőkezelése során, a sütésnél a lizin az, amelyik leginkább átalakul illetve természetes forrásai főképpen a halak és hüvelyesek tehát aki ezekből nem fogyaszt kellő mennyiséget annál lizin hiány léphet fel ami így a többi aminosav beépülését is meghatározza.

Legyen Ön is klubtagunk!

Ingyenes regisztráció:

https://prosperitygroup.co/pages/endrodieva_regisztracio

 Jó egészséget kíván a www.csillagfu.hu webáruház!

 

Egyensúly és harmónia

ayoraveda

Egyensúly és harmónia – egy kis gondolatébresztő

Magzati korban átéljük édesanyánkkal együtt a fogantatás és várandósság alatti eseményeket, élethelyzeteket.

Vajon akarnak-e bennünket a szüleink akkor és ott? Mi történik a kilenc hónap alatt? Mindezeket aktív résztvevőként éljük át. A stresszhelyzetek befolyásolják fejlődésünket.

A magzat mindent érez és elraktároz a tudatalattijában. Ennek az időszaknak az információi a születés utáni fejlődésünk alakulásában döntő fontosságú, majd az életünk folyamán az élethelyzetekhez való hozzáállásunkban is döntő jelentőségű: a feladatok megoldásában, a feladatok kezelésében, vagy az érzelmek elfojtásában.

A tudatalattiban tárolt emlékeket az enterális  idegrendszerben tárolódnak / hasi idegrendszer/.

A lelki szinten zajló események először az energiaszintünket érinti, majd pszichoszomatikus tüneteket váltanak ki, ilyenkor még szervi elváltozások nincsenek.

Az idő múlásával a szervek már fizikálisan is elváltozásokat szenvednek. Orvosilag ezek már diagnosztizálható problémák lesznek.

Érdekes téma, ami manapság egyre több embert érint – az emésztőrendszeri probléma.

Érdemes elgondolkodni az alábbi összefüggéseken. A kínai gyógyászat szerint az emésztőrendszeri terheltség több összetevőből áll:

A MÁJ raktározza az elnyomott harag, düh, elkeseredés, túlzott önkontroll, megfelelni vágyás, de még az önmagunkkal szemben felállított túlzott elvárások érzelmeit is. Mindez a központi idegrendszer működéséven van kapcsolatban, ami a kimerültséget generálja és ennek fokozódásával hajlamosít a depresszió kialakulásához. A máj a legnagyobb méregtelenítő szervünk és ha túlterheljük nem tudja a feladatát végezni, vagy csak egyre rosszabbul.

LÉP-GYOMOR-HASNYÁLMIRIGY szervköre is ide kapcsolódik. Itt a szorongás, elkeseredés, bizonytalanság raktározódnak el. Ezek működésével a vegetatív idegrendszerünk lesz leterhelve, ami szoros kapcsolatban áll a nyirokutakkal, nyelőcsővel, anyagcserével, csontvelő és vérképzéssel, pajzsmirigy működésével.

Érdemes elgondolkodnunk hogy csupán a lelki történések milyen problémát okozhatnak számunkra.

Ezeket a károsító érzelmeket, testi tüneteket, konkrét problémákat fel tudom térképezni és személyre szabott terápiát javasolni.

ÁLLAPOTFELMÉRÉS 50 % KEDVEZMÉNNYEL!

Bejelentkezés:  Endrődi Éva  20/334-7550

méregtelenítési terapeuta

transzperszonális pszichológus

 

Jó egészséget kíván a Csillagfű Werbáruház!

Képtalálat a következőre: „Egészség fotók”

Bélflóra helyreállítása

Gyomor

Képtalálat a következőre: „bélrendszer fotó”

Bélflóra helyreállítása

Tudta Ön, hogy a vastagbélben hasznos baktériumok (tejsavbaktérium) is vannak?

A bélcsatorna egészségének fenntartásáért és az immunrendszer hatékony működéséért felelnek.

Feladatukat viszont csak akkor tudják elvégezni, ha folyamatosan túlsúlyban vannak az emésztés hatékonyságát és az immunrendszert gyengítő bélbaktériumokkal szemben.

A Béta-glükán 1,3 -1,6 és az inulin olyan speciális nem cukorszerű anyagok (poliszaccharidák), melyeket csak a hasznos bélbaktériumok képesek táplálékul felhasználni, a károsak nem. Ezáltal a káros baktériumok kipusztulnak, a hasznosak pedig elszaporodnak a bélcsatornában, fenntartva annak egészségét és az immunrendszer hatékony működését.

Mikor és kinek ajánlott az inulin fogyasztása?

diétázóknak, fogyókúrázóknak

cukorbetegeknek

gyomor és bélproblémák esetén

Mikor és kinek ajánlott a Béta -glükán 1,3 -1,6 fogyasztása?

fertőzésveszélyes időszakokban

fokozott stresszel,energiahiánnyal, kimerültséggel járó időszakban

antibiotikumos kezelések esetén

Jó egészséget kíván a www.csillagfu.hu webáruház !

A NovaFlor  tabletta   tartalmazza a bélflóra helyreállításában fontos két legfontosabb haóanyagot a – Béta glukánt és az Inulint :http://www.csillagfu.hu/webaruhaz/termek/1308/

Recnacol csepp a bélflóra helyreállítása mellett a mikrocirkulációt, az immunrendszert és az idegrendszeri is támogatja: http://www.csillagfu.hu/webaruhaz/termek/684/

 

Képtalálat a következőre: „egészséges belek fotók”